...bimbóból a rózsa, - búgja a magyar nóta, s többnyire fel sem figyelünk arra, hogy ez a szép kép a nővé válás csodáját szimbolizálja. Bizony aligha van rejtelmesebb (és a szülők számára nagyobb próbatételt jelentő) folyamat, mint a szirombontás,virággá” serdülés.

Asszony lesz a lányból

Számos megfigyelés bizonyítja, hogy a férfiak először a hölgyek arcára, majd azonnal a melleire pillantanak. Utcán, villamoson, munkahelyen folyik ez a közjáték, amelynek célja, hogy az esetleges esztétikai élvezet mellett képet nyerjen a szemlélő arról: - vajon mennyire nőies az illető hölgy?

Azok a csodálatos női keblek

Baj van a nőkkel! A férfiak szerint mindig is baj volt, csakhogy most másként van baj: esendőbbek, halandóbbak lettek, mint három - négy évtizeddel ezelőtt.

Nők életveszélyben

Azok a lányok, asszonyok, akiket gyengéd, figyelmes partnerrel örvendeztette meg a szerencse - az előbb-utóbb kielégítőnek fogja találni a nemi életét.

Út a gyönyörhöz—és a gátló tényezők

Az lenne az ideális, ha mindig akkor, és csak akkor kerülne sor a szeretkezésre, amikor igazi vágyat érzünk. De a számtalan napi gond, munkahelyi és családi probléma miatt estére jókora feszültség gyűlik össze mindannyiunkban, s ez bizony ellene hat a szexuális késztetésnek is

Óh az a csodálatos orgazmus

Szövegdoboz: Cikkeim a szexről

Az elmúlt évtizedekben sok szó esett az úgynevezett szexuális forradalomnak a személyiségre és társadalomra gyakorolt hatásairól. A szakemberek örömmel tapasztalták, hogy a nők kevesebb olyan neurotikus panasszal jelentkeznek a rendeléseken, amelyeket korábban a nemi vágyak elfojtása okozott

Küzdelem a rémmel

Szinte minden nagyobb munkahelyen található egy helyi Don Juan, akiért illik megdobogni a kolléganők szívének. Hogy miért éppen ő vált az ügyeletes hódítóvá, az bonyolult kérdés ...

Péniszméretekről

A legtöbb felnőtt zavarba jön, ha észre veszi, hogy gyermeke öningerlést végez. Szándékosan használom ezt a kifejezést, hogy mindenki előtt világos legyen: a kisfiúk és kislányok még csak ingerlik a nemi szervüket és ezzel szereznek testi jóérzést maguknak.

Tiltások, büntetések a felnőttkori szex gátló tényezői is lehetnek

Elég gyakran hangzik el apai ajkakról: „nem értem, miért lett ilyen a gyerek? Hiszen szeretetben neveltük, foglalkoztunk vele, s mindent megkapott, amire szüksége volt”.

Szeretetre kárhoztatva

Cikksorozat  a szeretetről

Tanítsunk szeretni

A szív sohasem ráncosodik meg” - írta teljes hittel és önbizalommal Madame de Sevigné francia írónő az ezerhatszázas évek közepén. Meggyőződését saját élettapasztalatai táplálták.

Szex, szerelem túl az ötvenen

A házasélet kisebb nagyobb titkairól, a szexualitás kérdéseiről ma már meglehetős felszabadultsággal  beszélgetünk, - olykor  társaságban is. Arról azonban gyakran még a szakemberek, tehát szülész orvosok, pszichológusok, szexológusok sem nyilatkoznak teljes határozottsággal, hogy vajon meddig és hogyan éljen szerelmi életet a házaspár, ha a leendő anyuka már megfogant

Szabad-e szeretkezni a terhesség alatt

Tovább

 

Hát ez elég merész  kijelentés, sietek is hozzátenni, hogy az amerikai Nancy Friday állította ezt, aki Női szexuális ábrándok-címmel jelentetett meg egy könyvet. A kötetben négyszáz nő vall ábrándjairól, fantázia képeiről, amelyeket a képzeletük varázsol elő a szeretkezés alatt. 

A boldog nők is félrelépnek

Számos fiatal anya számára ismerős a szülés után fellépő kellemetlen jelenség: hirtelen lehajlás, vagy egy jóízű nevetés után néhány csepp vizelet ürül a nadrágba. A legtöbben szégyellnek a problémával orvoshoz fordulni, melyért egy elgyengült izomcsoport, a Pubococcygeus a felelős.

PC– az elfelejtett örömizom