Szövegdoboz: Gyakran Ismétlődő  Kérdések

Hányszor kell jönnöm, hogy meggyógyuljak?

Először is Ön nem beteg, hanem funkciózavartól szenved. Ennek korrigálása nagymértékben függ az Ön igyekezetétől, akaratától.

 

El kell-e jönnie a páromnak is?

Nem kötelező, de tanácsos, mert a szexualitás kétszereplős játék, amelyben mindkét fél hat a másikra. A megértő partner sokat segíthet, felgyorsíthatja a rehabilitáció folyamatát, az elutasító viszont (legalább is vele kapcsolatban) minden igyekezetünk ellenében is meggátolhatja a harmonikus szex kialakulását.

 

Kaphatnék-e gyógyszert, hogy meggyorsítsuk a gyógyulást?

Lelki eredetű problémákat csak pszichológiai módszerekkel lehet megszüntetni. Vannak ugyan közismert és híressé vált tabletták, amelyek javíthatnak a férfiak közösülő képességén, de ezek nem jelentik a végső megoldást. Vágyhiányos állapotban pedig egyszerűen nem is működnek.

 

Nagy probléma-e, ha az otthoni gyakorlatokra nincs időm, vagy elfelejtek gyakorolni?

Ha olykor-olykor kimarad a napi programból az előírt gyakorlatok végzése, nem katasztrófa. Ám aki egyáltalán nem gyakorol, az a lelke mélyén talán fel is adta a küzdelmet. Ilyen esetben érdemes újragondolni -valóban meg akarok szabadulni a problémámtól, vagy a terápiára való jelentkezésem csak alibi a magam,-és/vagy a párom számára?

 

Vajon rám is ugyanúgy hatnak a terápiás módszerek, mint másokra?

Mivel a spanyol mondás szerint „minden ember egy külön világ” önre nem ugyanúgy hatnak, de hatnak. Idehaza és külföldön az elmúlt évtizedek alatt klinikai valamint magánrendeléseken kikristályosodtak a megfelelő gyakorlati módszerek, amelyekkel igen jó eredményeket lehet elérni.

 

Hány foglalkozás kell a problémám terápiájához?

A fentiekben már szó esett róla: ez előre nem jósolható meg, mert számos egyéni paraméter, (személyiségi kérdések, neveltetés, lelki élet, képzettség, hozzáállás stb) határozza meg funkciózavarának rendezését.

 

Érdemes-e a problémámat rendeznem, ha jelenleg nincs partnerem?

Érdemes, mert remélhetően lesz! És ne romoljon meg a várva-várt új kapcsolat olyan okok miatt, amelyek feltehetően az eddigiek széthullásában is közrejátszottak.